Pécsi Tudományegyetem

Központi Regionális és Európai Tehetségpont

TEHETSÉGMINTA

szerző: Barna Adrianna | 2019. május 02. 11:23 | 137 megtekintés
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Érzelmi intelligencia fejlesztés a Pécsi Tudományegyetemen

 

A Pécsi Tudományegyetem, Doktori és Tehetséggondozási Iroda 2019 áprilisában tréninget szervezett az ösztöndíjas hallgatók számára. A Zselickisfaludon megrendezésre kerülő szakmai program alapja az érzelmi intelligencia fejlesztése volt, ami egyaránt hasznos és új ismereteket jelentett. Kiemelten, hogy mindez a szakterületen kevésbé járatos résztvevők számára is befogadható módon történt. A megfelelő elméleti hátteret bemutatva, a témához kapcsolódó előadásokon túl, az élménypedagógia módszereit alkalmazó gyakorlati feladatok tették változatossá a programot. A különböző egyetemi karokról érkező hallgatók képzése művészeti elemek, közösségépítő, közösségfejlesztő, kreatív és interaktív munkaformák alkalmazásával valósult meg. 

A kétnapos tréning képzési részén felül lehetőség nyílt egyéni és csoportos szabadidős programokon való részvételre is. Zselicségi Tájvédelmi Körzetben található, szállást biztosító hotel ehhez kiváló helyszínt nyújtott, a hétköznapok megszokott zajától eltérő, nyugodt természeti környezetben. 

A program értékes szakmai tudás megismerését tette lehetővé az eltérő tudományterületek hallgatóinak, továbbá alkalmat biztosított a személyiség és közösségfejlesztésre is. Az esemény egyéni kapcsolatéptő oldala szintén kiemelt jelentőséggel bírt. Segítségével lehetőség adódott az ösztöndíjas résztvevők közti személyes kapcsolati rendszer megalapozásár, ami akár a későbbi könnyebb együtt dolgozás első lépése lehet. Megköszönve a remek szervezést és a részvételi lehetőséget, a rendezvény számomra kiemelt értéket képvisel.

 

A rendezvény a Nemzeti Tehetség Program NTP-FKT-18 pályázat támogatásával valósulhatott meg.