simpleSAMLphp login


PTE Központi Regionális Tehetségpont

PTE Központi Regionális  és Európai Tehetségpont
7622 Pécs Vasvári Pál u. 4.    

A Pécsi Tudományegyetem rektori vezetése megkülönböztetett figyelmet szentel a tehetséggondozásnak mind az egyetemi hallgatóság, mind a potenciális hallgatók körében. Az országos és nemzetközi szinten is kiemelkedő tudományos, művészeti és sporttehetségei segítésére központi tehetséggondozó szervezetet hozott létre 2010-ben, majd az egyetem szenátusa döntést hozott az egyetemi Tehetségpont megalakításáról, mely 2011-ben csatlakozott az országos Tehetségsegítő Hálózathoz regionális feladatok ellátására.

A tehetséggondozó szervezet működése kiterjed a PTE valamennyi karára, évfolyamára, hallgatójára és közoktatási intézményére. A PTE Központi Regionális Tehetségpont összefogja, koordinálja, képviseli az egyetem egészének tehetséggondozó tevékenységét, átfogó tehetségfejlesztési javaslatokat, szakmai ajánlásokat terjeszt elő, programokat, projekteket, pályázatokat valósít meg. A tehetségazonosítás, tehetség-tanácsadás, tehetséggondozás, valamint hálózatfejlesztés egyetemi szintű koordinációját, képviseletét négy munkatárs látja el:

Dr. Erostyák János rektori szaktanácsadó

Barna Adrianna tehetségfejlesztési szakértő

Kassai Petronella tehetséggondozási asszisztens

Kázmér-Mayer Szilvia  pszichológus

 

Pécsi Tudományegyetem | Rektori Kabinet | Kutatás- és Innovációfejlesztési Főosztály | Doktori és Tehetséggondozó Iroda | Központi Regionális és Európai Tehetségpont H-7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4. | +36-72-501-500