simpleSAMLphp login


Új Nemzeti Kiválóság Program 2020/2021-es tanévi nyertesei

Az Új Nemzeti Kiválóság Program 2016-ban indult, több témakörben kiírt ösztöndíjpályázatot magában foglaló program. Célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást,
a tudományos és művészeti pályán való elindulást majd pályán tartást, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját.

Az ÚNKP olyan – alap-, mester- vagy doktori képzésben tanuló – hallgatókat, valamint doktorvárományosokat, posztdoktorokat és fiatal oktatókat, kutatókat támogat, akik a programban részt vevő felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak.

A Pécsi Tudományegyetemen a  2020/2021-es tanévben 161 fő nyerte el az ösztöndíjat. Az ÚNKP Működési Szabályzatának II. 1.12.  pontja szerint a fogadó felsőoktatási intézmény a döntés adatait a személyes adatoktól elválasztva, az egyedi pályázati azonosító feltüntetésével, anonim módon közzéteszi. 

Pécsi Tudományegyetem | Hallgatói Szolgáltatási Központ | Tehetséggondozó Iroda | Központi Regionális és Európai Tehetségpont H-7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4. | +36-72-501-500