Pécsi Tudományegyetem

Központi Regionális és Európai Tehetségpont

Tájékoztató a Kriszbacher Ildikó Ösztöndíj 2019/2020. tanévi meghirdetéséről

Kassai Petronella képe
szerző: Kassai Petronella | 2019. július 31. 12:42 | 639 megtekintés
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Ösztöndíj

 

A Pécsi Tudományegyetem a 2019/2020-as tanévre 2019. szeptember elején pályázatot ír ki a PTE Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Ösztöndíjának elnyerésére

 

A pályázatot a hallgató nyújtja be egy általa választott oktató nyilatkozatával együtt. A továbbiakban az adott oktató lesz a diák személyes tutora.

 

A pályázatnak be kell mutatnia a hallgató által a pályázat beadását megelőző időszakban elért szakmai eredményeket.

 

A pályázatnak tartalmaznia kell egy munkatervet, amely az adott hallgató konkrét vállalásait, céljait tartalmazza, továbbá jelzi a teljesítéshez szükséges erőforrásokat, eszközöket.

 

Pályázni az egyetemi tanulmányok megkezdését követő két lezárt, teljesített félév után lehet teljes idejű alapszakos, mesterszakos és osztatlan, magyar képzésben részt vevő hallgatóknak, akik az ösztöndíj időtartamára a Pécsi Tudományegyetem hallgatói maradnak. Mesterszakos hallgatók esetében az alapszakos tanulmányi eredmény is figyelembe vehető. A Kriszbacher Ildikó Ösztöndíjban doktori képzésben részt vevő hallgató abban az esetben sem részesülhet, amennyiben a doktori képzés mellett alapképzésben, osztatlan képzésben, illetve mesterképzésben is tanulmányokat folytat.

 

A pályázók figyelmébe ajánljuk, hogy az Új Nemzeti Kiválóság Program kiírása szerint nem részesülhet ÚNKP ösztöndíjban az a pályázó, aki „a kutatási tervében vállalt kutatás megvalósítását támogató, részben/egészben magyar állami költségvetési vagy egyéb forrásból származó ösztöndíjban, vagy egyéni kutatástámogatásban részesül az ösztöndíjas időszak alatt és arról nem mond le. Amennyiben az ösztöndíjas az ösztöndíjas időszakban több ösztöndíjat is elnyert (azonos időszakra azonos kutatási témában), választania kell az ösztöndíjak között és csak egyet vehet igénybe”. 

Az ÚNKP ösztöndíj pályázói várhatóan 2019. augusztus végén kapnak majd értesítést az eredményről.

 

A Kriszbacher Ildikó Ösztöndíj pályázat részletes kiírása 2019. szeptember elején várható.