simpleSAMLphp login


Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program 2024/2025

 

EGYETEMI KUTATÓI ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM (EKÖP)

 

A 2024/2025-ös pályázati időszaktól kezdődően a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Új Nemzeti Kiválóság Programja (ÚNKP) Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) néven fut tovább. 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs útján, a nemzeti felsőoktatási kiválóságról szóló 24/2013. (II. 5.) Korm. rendelet alapján támogatást biztosít a Pécsi Tudományegyetem számára az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program kialakítása és működtetése céljából.

Az EKÖP célja a felsőoktatási intézmények oktatói és kutatói utánpótlásának, valamint az innovatív magyar vállalkozások kutató-fejlesztői utánpótlásának biztosítása, és a legtehetségesebb hallgatóknak a felsőoktatási tehetséggondozásba való bevonása.

A program 2024. évben meghirdetésre kerülő ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő kutatási, innovációs, illetve művészeti kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy doktori képzésben részt vevő – hallgatók, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak.

A PTE EKÖP Pályázati kiírását és annak mellékleteit, valamint a Gyakran Ismételt Kérdéseket és további információkat a bejelentkezés után a PTE EKÖP portálján (https://ekop.pte.hu) érhetik el.

A 2024/2025. évi EKÖP pályázatokat a PTE-re kizárólag elektronikus úton, a PTE EKÖP portálján (https://ekop.pte.hu) lehet és kell benyújtani.

 

A pályázat beadási határideje: 2024. június 30.

 

Amennyiben az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) ösztöndíjjal és -pályázatokkal kapcsolatban kérdése van, információra lenne szüksége forduljon hozzánk bizalommal az ekop@pte.hu címen.

 

Pályázat típusa: 
Pécsi Tudományegyetem | Hallgatói Szolgáltatási Központ | Tehetséggondozó Iroda | Központi Regionális és Európai Tehetségpont H-7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4. | +36-72-501-500