simpleSAMLphp login


Középiskolások

Középiskolásoknak szóló pályázat

Felhívás Magyarországi Középiskolai Intézmények Részére Amerika Nap MegrendezéséreA pályázat beadási határideje: 2012. május 15.
1. A program célja
Az Amerika Nap révén a diákok és a pedagógusok megismerik a budapesti Amerikai Nagykövetség munkáját, tájékoztatást kapnak az amerikai továbbtanulási lehetőségekről, bővíthetik tudásukat az Amerikai Egyesült Államokról, valamint kreatív módon szerezhetnek ismereteket az amerikai kultúráról.
2. A pályázat benyújtására jogosultak köre
A helyi önkormányzattal együttműködő, magyarországi középiskolák jelentkezését várjuk. 3. A pályázat benyújtásának módja, határidő
A pályázatokat angol nyelven kell benyújtani a mellékelt adatlap kitöltésével.A pályázatot csak az adatlappal együtt fogadjuk el.
A pályázati anyagokat elektronikusan a birok@state.gov és a cecilia.nagy@nefmi.gov.hu e-mail címekre kell elküldeni, a tárgyban „Amerika Nap 2012” jeligével.
A pályázat beadási határideje: 2012. május 15, kedd 16.00A határidőn túl beküldött pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.
Benyújtandó mellékletek:- pályázati űrlap magyar nyelven- a helyi önkormányzattal történő együttműködésről szóló támogató levél magyar nyelven- a pályázó iskola rövid bemutatása angol nyelven- a pályázat angol nyelven
4. A pályázatok elbírálásának megítélési szempontjai
Olyan iskolák jelentkezését várjuk, amelyek egy teljes tanítási napra befogadják a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a budapesti Amerikai Nagykövetség programját.
A jelentkező iskolának biztosítania kell a következő programpontok megszervezését:egy amerikai diplomata előadása (helyi, kerületi, iskolai közösség számára)tájékoztató a magyar-amerikai csereprogramról, ösztöndíj-lehetőségekről az Egyesült Államokba
A fenti pontokon felüli, az adott iskola profiljához illeszkedő programelemek részletes kialakításában a helyi munkaközösség aktív közreműködését várjuk.
5. A pályázatok elbírálásának módja
A pályázatok elbírálásában részt vesz az Amerikai Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egy-egy képviselője.
A pályázatok elbírálásának eredményét 2012. június 1-jén, pénteken a NEFMI honlapján tesszük közé. A három legjobb pályázat nyerheti el az Amerika Nap megrendezésének jogát.
Az elbírálásnál figyelembe vesszük az alábbi szempontokat:- az önkormányzat támogató segítségét;- a helyi közösség bevonását a programba;- a pedagógusok és a diákok aktív szerepvállalását;- az iskolai program és a tantervbe való illeszkedést;- a város/kerület egyéb középiskoláinak bevonását;- a program állandó elemei mellett felajánlott új programelemeket;- a média bevonását a programba.
A program megvalósításának időpontja: A program megszervezésének konkrét időpontjáról az iskolával való egyeztetés során állapodunk meg. A három tervezett időszak: 2012. ősz, 2013. év eleje, 2013. tavasz.
Pályázati csomag

 
PÁLYÁZATI KIÍRÁSA hajdúszoboszlói Szép Ernő Középiskolai Kollégium pályázatot hirdet általános és középiskolás csoportok részére, osztálykirándulás/nyári táborozás szervezésére.
A pályázat címe: Nyaralás, osztálykirándulás Hajdúszoboszlón
Pályázat kiírója: Szép Ernő Középiskolai Kollégium Hajdúszoboszló
Határidő: 2012. május 31.
Tárgymutató: osztálykirándulás, nyári tábor Hajdúszoboszlón
Pályázhatnak: gyermek- és ifjúsági szervezetek, általános és középiskolai osztályok, baráti közösségek, egyesületek, alapítványok, önkormányzatok, egyéb szervezetek
Pályázat célja: Szeretnénk olcsó nyaralási, pihenési lehetőséget biztosítani diákcsoportok részre.
Helyszín: Szép Ernő középiskolai Kollégium Hajdúszoboszló, Gönczy P. u. 15
Hajdúszoboszló Magyarország egyik leghíresebb fürdővárosa, mely a fejlesztéseknek köszönhetően 2010-től már egész évben várja az idelátogatókat, a szórakozni illetve pihenni vágyókat. A strand hatalmas kiterjedésű, sok medencével és csúszdaparkkal várja a vendégeket. 2010 tavaszán készült el az új Aqua-Palace élményfürdő, mely rossz idő esetén is biztosítja a kikapcsolódást. Fontos még megemlíteni a fedett fürdőt, mely gyógyvizével a gyógyulásra vágyókat várja.
A kollégium épülete 3 szintes, az emeleteken 18-18 4 ágyas szoba található, melyekhez közös mellékhelyiség és zuhanyzó tartozik. A szobákban 1-4 fő elhelyezésére nyílik lehetőség.
Minden emeleten 2 klubhelyiség található, ahol a tévézés is megoldható.
Külön kérésre internet hozzáférést, programok szervezéséhez 60 főt befogadó klubszobát tudunk biztosítani.
Az épületen belül, a földszinten található az ebédlő, ahol a félpanziós ellátást biztosítjuk.
Bővebb felvilágosítás: http://www.szepe-hszob.sulinet.hu
Pályázható időpontok: 2012. május 1. – augusztus 12. között. Pályázható éjszakák száma:
A csoportok maximum 36 főből és 2 kísérőből állhatnak
A csoportokat hetes váltásában fogadjuk: érkezés hétfőnként - távozás pénteken
Támogatás mértéke:
4 éjszakai szállás + félpanziós ellátás (hétfő vacsorával indul, pénteken reggelivel zárul) árának 30%-a azaz a fizetendő díj: 8800 Ft/ fő (+ 18 év felett napi 410 Ft IFA fizetendő)
Pályázat beadása: pályázni 2012. április 15. - május 31-ig lehet, azonos feltételek megléte esetén a beadási határidő a döntő szempont.
A nyertes pályázókat folyamatosan értesítjük!
Kérjük, hogy a mellékelt pályázati adatlapot elektronikus formában a szepekoli@gmail.com e-mailcímre küldjék el.

A KIM Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjat hirdet középiskolásoknak

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium idén is meghívásos pályázatot hirdet a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra az anyanyelvű és kétnyelvű nemzetiségi program szerint működő középfokú iskolák és tanulóik részére. Az ösztöndíj célja - a nemzetiségi törvény által felsorolt - valamely nemzetiséghez tartozó, kiemelkedő képességű tanulók továbbtanulásának elősegítése.
A diákok és az iskoláik május 15-ig jelentkezhetnek a pályázatra. A Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter által alapított Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjat első alkalommal tavaly hirdette meg a minisztérium.
Ösztöndíjban az a tanuló részesülhet, aki a pályázati felhívásban megjelölt intézmények valamelyikével együttesen terjeszti elő pályázatát és a pályázat benyújtásakor az intézmény utolsó két évfolyamát megelőző évfolyamot végzi. A pályázaton az a magyar állampolgárságú tanuló vehet részt, aki nyilatkozata szerint valamely nemzetiséghez tartozik, tanulmányi eredménye a pályázat benyújtását megelőző tanév végén eléri a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra vonatkozó rendelet szerint számítandó 4.00 átlageredményt, más forrásból azonos időszakra nézve tanulmányi ösztöndíjban nem részesül, továbbá, aki törvényes képviselőjével egyetemben a pályázat benyújtásával egyidejűleg írásban hozzájárul személyes adatainak a rendelet szerinti kezeléséhez.
Az ösztöndíjban az a tanuló részesülhet, aki a pályázati felhívásban meghatározott dokumentumokat hiánytalanul, határidőn belül csatolta és valamennyi meghatározott feltételnek megfelel. Az ösztöndíj mértéke havi 60.000 Ft, amelyre sikeres pályázat esetén az ösztöndíj megállapítását követő szeptember 1. utáni két tanítási évben jogosult a diák. Az ösztöndíj odaítélésekor előnyben részesül az a tanuló, akinek a taníttatása - az intézmény nyilatkozata alapján - az eltartójára a többi pályázóhoz viszonyítva nagyobb terhet ró.
Az ösztöndíjban középiskolánként kettő, ezen belül évfolyamonként egy tanuló részesülhet. A benyújtott pályázatok alapján a miniszter dönt az ösztöndíj odaítéléséről, a pályázatot elnyert ösztöndíjasok névsorát a kormány honlapján közzéteszi.
Az ösztöndíjprogram fedezetét a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium fejezetében meghatározott nemzetiségi célú előirányzat biztosítja. A pályázati felhívás és a pályázati adatlap letölthető kormany.hu honlapról.
Amgen-KutDiák Diákköri pályázat
Az Amgen biotechnológiai vállalat, a Kutató Diákokért Alapítvány és a Kutató Diákok Országos Szövetsége közös pályázatot hirdet magyarországi, illetve határon túli magyar nyelvű tudományos diákkörök támogatására. A pályázat célja: támogatni a tudományos tehetséggondozással foglalkozó iskolai műhelyeket, ösztönözni újak megalakítását.
A pályázat beadási határideje: 2011. április 15.
A hivatalos pályázati felhívás letölthető itt. http://www.kutdiak.hu/dokumentumok/palyazati_kiiras.pdf
A pályázati adatlap elérhető itt. http://www.kutdiak.hu/dokumentumok/palyazati_adatlap.doc
A költségvetés-tervezet letölthető itt. http://www.kutdiak.hu/dokumentumok/koltsgvetstervezet.xls
 
 
Kreatív kémiaverseny az interneten
Pályázati kiírás
A Magyar Kémikusok Egyesülete és a sanofi-aventis/Chinoin rendhagyó kémiaversenyt hirdet Felszínelők címmel kémiát tanuló diákoknak.
A cél, hogy a hagyományos keretekből kilépve, kreatív és egyedi megoldásokat és problémafelvetéseket kapjunk, tehát megnézzük, hogy mi van a felszín alatt. A verseny elbírálása során a zsűri az ötletességet, kreativitást legalább akkora súllyal veszi figyelembe, mint a szakmai tudást.
A versenyen egyénileg és három fős csapatokban (minden esetben a felkészítő tanár megnevezésével) lehet jelentkezni. Az egyéni és a csapatversenyben is három-három kategóriában lehet nevezni. A kategóriák leírása itt található.
Nevezési határidő: 2011. május 13. 20 óra
Nevezni csak a kemiaeve2011.hu honlapra feltöltött pályamunkákkal lehet.
A sikeres feltöltésről a nevezők automatikus értesítő e-mailt kapnak. A pályaműveket a verseny eredményhirdetéséig csak a Felszínelők verseny szervezői hozhatják nyilvánosságra. A nevezésnél csak valós adatokat szabad megadni. Hamis adatok megadása esetén a nevező a versenyből kizárható. A beadott pályamunkákat a szakértőkből álló zsűri 2011. május 14-27. között bírálja el.
Eredményhirdetés: 2011. május 31.
A versenyen a legjobbak díjakat kapnak. A nevező diákok és tanáraik elismerik, hogy a pályázatok a diákok saját szellemi termékei, és nem plagizált dolgozatok. A Felszínelők verseny szervezői vállalják, hogy a birtokukba került személyes adatokat kizárólag a verseny céljából elengedhetetlen kapcsolattartásra használják fel. A Felszínelők versenyre csak olyan pályamunkákat fogadunk el, amelyek a biztonsági előírások maximális betartásával készültek. A pályázati anyagok készítése közben erősen ajánlott köpeny, gumikesztyű és védőszemüveg használata. A felkészítő tanár jelenléte a csoportos pályamunkák elkészítése közben kötelező, egyéni pályamunkák esetén erősen ajánlott.
KATEGÓRIÁK
EGYÉNI
Fényképezd le azt a tárgyiasult kémiai felfedezést, ami nélkül nem tudod elképzelni a mindennapi életedet, és írd le (maximum fél oldalban), hogy miért!
Magyarázd el, mutasd be a - média eszközeivel: fényképpel, filmmel, rajzzal - azt a folyamatot, amikor a kémia megfelelően van hasznosítva, és mikor ugyanaz a kémia már rosszat tesz! Javasolj megoldást a helyes használatra!
Fedezz fel érdekes kémiai változásokat, mutasd be és próbáld megmagyarázni! Nem használhatsz vegyszereket.
CSOPORTOS
Találjátok meg a környezetetekben azt a használati tárgyat, amelyet kémiai szempontból a legérdekesebbnek tartotok, és szakmai szempontból elemezzétek a tárgyban rejlő kémiát! Az elemzést egy maximum 5 perces videó formájában várjuk.
Állítsatok elő használati tárgyat kémiai úton! Ehhez nem használhattok ipari, csak háztartási vegyszereket. Védőszemüveg és gumikesztyű használata és a használat dokumentálása kötelező.
Kutassátok ki az interneten, a könyvtárban, hogy a nagyszüleitek korában mi volt az a kémiai eredmény, mely forradalmasította a mindennapokat, és a jelenlegi kutatások iránya szerint mi lehet a jövő nagy felfedezése! Mutassátok be kutatásaitokat a média eszközeivel, fényképpel, filmmel, rajzzal!
Honlapkészítő pályázat általános és középiskolásoknak
Beadási határidő: 2011. január 15.
A pályázat célja, felkelteni a diákok érdeklődését az Internet nyújtotta lehetőségek iránt, motiválás önfejlesztésre és csapatmunkára, elérhetővé tenni számukra ingyenes, reklám mentes internetes megjelenést.
A pályázatot benyújtók lehetnek: általános iskolás diákok, osztályok és csoportok (1. kategória), középiskolás diákok, osztályok és csoportok (2. kategória).
A pályázati feltételek betartása, a pályázat határidőn belüli beérkezése, illetve hogy a pályázó beleegyezzen, hogy pályázati munkája megjelenhessen az Interneten.
Az első helyezettek díja: Saját .hu-s domain regisztrációja 2 évre, saját tárhely és e-mail cím biztosítása 2 évre, dinamikus felület támogatással (PHP, MySQL), az ezekkel kapcsolatos adminisztráció és ügyintézés
A második helyezettek díja: Saját .info-s domain regisztrációja 2 évre, saját tárhely és e-mail cím biztosítása 2 évre, dinamikus felület támogatással (PHP, MySQL), az ezekkel kapcsolatos adminisztráció és ügyintézés
A harmadik helyezettek díja: Saját .info-s domain regisztrációja 1 évre, saját tárhely és e-mail cím biztosítása 1 évre, dinamikus felület támogatással (PHP, MySQL), az ezekkel kapcsolatos adminisztráció és ügyintézés
Az összes résztvevő számára biztosított: Saját .oceansolution.hu-s v aldomain biztosítása 1 évre, saját tárhely és e-mail cím biztosítása 1 évre, dinamikus felület támogatással (PHP, MySQL), az ezekkel kapcsolatos adminisztráció és ügyintézés
Határidők:Regisztráció vége: 2011. január 15. 24:00
Honlap elkészítése: 2011. március 20. 24:00
A készítendő honlap témájára és felhasznált technikáira semmilyen megkötés nincs. A honlapnak legalább 250 szót és 5 képet tartalmaznia kell. A készülő honlaphoz bannert kell készíteni, mely a pályázati oldalra kerül fel.
A pályázatra való regisztráció a www.palyazat.oceansolution.hu oldalon történik, regisztráció után a pályázó megkapja a tárhely, az ftp és az adatbázis eléréséhez szükséges kódokat és információkat, valamint beállítjuk az igényelt aldomain-t és a pályázók már kezdhetik is a munkát és a pályázat beadási határidejéig módosíthatják a tárhely tartalmát.
Az elbírálásnál alapvetően az ötlet és design összhangja kerül előtérbe, amellett, hogy a honlapot megtalálja-e közönsége, amit a látogatottsági statisztikák alapján ellenőrzünk. Az eredmények megtekinthetők weboldalunkon.
Bővebben: OceanSolution. Web: www.oceansolution.huE-mail: info@oceansolution.huTel: 06 20 496-9899
 
 
 
 
IGYFK TEHETSÉGMŰHELY
 
http://www.igyfk.pte.hu/menu/261/24
Ösztöndíjfelhívás 2011-2013
Kedves tizedikes és tizenegyedikes diákok!
Az UWC Magyarországi Egyesülete örömmel értesít benneteket, hogy idén is meghirdeti kétéves külföldi ösztöndíjaira szóló pályázatát!
A részletes pályázat megtekinthető itt.
 
Pécs-Baranyai Tudományos Ismeretterjesztő társulatwww.titpecs.hu
 
„Nanotechnológia az otthonomban 2010” pályázat középiskolásoknak
A NanoTudomány Nemzetközi Közössége (The International NanoScience Community - TINC) pályázatot hirdet magyarországi és határontúli középiskolás diákoknak „Nanotechnológia az otthonomban 2010” címmel. A pályázat a 2008-as „A nanokorszak kezdetén” és a 2009-es „NANO-TINC 2009” sikeres pályázatok folytatása.
Napjainkban egyre gyakrabban hallunk a nanotudományok segítségével kifejlesztett, megalkotott újdonságokról. A pályázat célja, hogy megmutassa, mint gondolnak a mai középiskolások a „nanokorszak” új anyagairól, módszereiről és az ezek segítségével létrehozott termékekről.A nano-pályázat kategóriái:1. „Nanotechnológia az otthonomban 2010” – rajzpályázat.Csak elektronikus formában beküldött pályamunkákat áll módunkban elfogadni.2. „Nanotechnológia az otthonomban 2010” – a nanotudományokkal kapcsolatos, szabadon választott témájú esszé (.pdf formátumban kérjük beküldeni)A kategóriában a pályázat terjedelme legalább 5 gépelt oldal.3. „Nanotechnológia az otthonomban 2010” – a nanotudományokkal kapcsolatos, szabadon választott témájú kisfilmA kisfilm maximum 5 perces lehet.Pályázat beküldési határidő: 2010. november 1.A pályázatok bemutatására és értékelésére a NanoTudomány Nemzetközi Közössége Internetes oldalának magyar nyelvű tematikus csoportjában kerül sor.A pályázatokat a NanoTudomány Nemzetközi Közössége által felkért szakmai zsűri értékeli. A nyertesek jutalomban részesülnek.
A beérkezett műveket a NanoTudomány Nemzetközi Közössége weboldalán teszik közzé. A szervezők fenntartják a jogot, hogy a legjobb írásos pályaműveket nyomtatott formában is megjelentessék.A rajzokat, kisfilmeket és a szöveges pályázatokat a következő címre kérjük eljuttatni elektronikus formában 2010. november 1-ig: editor@nanopaprika.eu
Pályázati kiírás itt.
Tudományos Ismeretterjesztő Társulat
http://www.titpecs.hu/
"AKI kiváncsi kémikus" - nyári kutatótábor 2010
2010. június 27. - július 3.Magyar Tudományos Akadémia Kémiai Kutatóközpontja nyári kutatótábort szervez 2010. június 27. – július 3. között.Ha érdekel a kémia, amit az iskolában tanítanak, ha szeretsz kísérletezni, de a családod nem örül neki, hogy azt otthon a konyhában vagy a pincében teszed, ha foglalkoztat, hogy a körülöttünk lévő anyagi világ miből és hogyan épül fel, és azt miképpen lehet vizsgálni, ha nap mint nap találkozol jelenségekkel, eljárásokkal, amikről fogalmad sincs, hogy hogyan működnek, de szeretnéd azt megtudni, ha kedved lenne új anyagokat előállítani, vagy a meglévőket átalakítani, ha zavar hogy vannak, akik szemetelnek, vagy nagyban szennyezik a környezetet, és szeretnél tenni valamit, hogy ez ne így legyen, akkor jelentkezzél a nyári kutatótáborunkba. A kutatótábort nem sokkal a tanév befejezése után tartjuk 2010. június 27. és július 3. között. Társaiddal együtt hétfőtől péntekig dolgozhatsz a Kémiai Kutatóközpont laboratóriumaiban. Hogy mivel foglalkozhattok, azt a témák menüpont alatt megtalálhatod. A munkában egy-egy kutató fog segíteni Benneteket, ők az adott szakterületnek jó ismerői. A kísérleti munka menetét már előre megtervezik, de önálló ötlettel Te is előállhatsz.
Szeretnénk, ha az ország minden részéről és a határon túlról is érkeznének hozzánk diákok, ezért a nem Budapesten lakóknak diákotthoni elhelyezést biztosítunk, de indokolt esetben budapestiek is lakhatnak majd a kollégiumban.
A tábor Nektek nem kerül pénzbe.
Biztosítjuk részetekre a munkához szükséges feltételeket, napi háromszori étkezést, szállást, az ide- és hazautazás költségeit, ezeken felül arról is gondoskodunk majd, hogy az esti órákat tartalmasan tölthessétek el diáktársaitok társaságában.
Ha mindezek után úgy gondolod, hogy érdekel a tábor, olvasd el a témákat, majd a jelentkezési, pályázási feltételeket. 2010. június 9-ig várjuk, hogy megérkezzenek a pályázatok.
A tábor Magyar Tudományos Akadémia, Kémiai Kutatóközpontjában kerül megrendezésre (1025 Budapest, II. kerület, Pusztaszeri út 59-67.) A táborban való részvétel pályázathoz (jelentkezéshez) kötött.
A rendezvényről bővebb információ a MTA Kémiai Kutatóintézetének honlapján olvasható.Szervező intézmény Magyar Tudományos Akadémia Kémiai Kutatóközpont Email: aki@chemres.hu
Kapcsolódó oldalak: http://www.chemres.hu/aki/Hun/kutatotabor2010.htm
 
Nyári egyetem középiskolásoknak
2010. június 27. - július 10.A Pannon Egyetem Mérnöki Kara 2010. június 27. és július 10. között 2×6 napos turnusban nyári egyetemet szervez középiskolai képzésben résztvevő tanulóknak. A tábor célja a középiskolás korosztály természettudományos és műszaki érdeklődésének és ismereteinek bővítése. A Pannon Egyetem Mérnöki Kara 2010. június 27. és július 10. között 2×6 napos turnusban nyári egyetemet szervez középiskolai képzésben résztvevő tanulóknak. A tábor célja a középiskolás korosztály természettudományos és műszaki érdeklődésének és ismereteinek bővítése. Az egy hetes nyári egyetem során a diákok ízelítőt kaphatnak a természet-és műszaki tudományok legújabb kutatási eredményeiből és megismerhetik a kutatások korszerű eszköztárát. A nyári egyetem programjával hangsúlyozni szeretnénk a természettudományos és műszaki ismeretek kiemelt társadalmi és gazdasági fontosságát. A színes és sokrétű, a diákok aktív részvételével zajló programok között kulturális és sportrendezvények is szerepelnek. A gyakorlati foglalkozásokat és bemutatókat PhD hallgatók tartják; a résztvevők érdekes tudományos ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak az egyetem neves professzorainak tolmácsolásában.
Szervező: Csányi-Tornyos Eszter Szervező intézmény: Pannon Egyetem Mérnöki Kara Tel.: 88-624-294 Email: nyariegyetem@almos.uni-pannon.hu

Pécsi Tudományegyetem | Rektori Kabinet | Kutatás- és Innovációfejlesztési Főosztály | Doktori és Tehetséggondozó Iroda | Központi Regionális és Európai Tehetségpont H-7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4. | +36-72-501-500