simpleSAMLphp login


Berta Dániel nyerte meg a férfi párbajtőr válogatót

A viadalon a magyarok mellett szép számmal indultak külföldi sportolók is, mivel az esemény egyben része volt az U23-as európai körversenynek. A megmérettetésen tizenkét nemzet 101 indulója között sikerült Berta Dánielnek kivívnia az elsőséget.

Berta Dániel a versenyről: „Mindkét nap selejtezőit hibátlanul zártam. Szombaton táblán második lehettem a jó tusarány miatt. Éreztem, hogy jól megy a vívás. A táblán az első mérkőzésem során román ellenfelemet szoros küzdelemben, de 15/12-re legyőztem. A következő asszót egy öttusázó ellen vívtam, de sajnos elszakadt bennem valami. 3/1-es vezetésnél elment a koncentrációm, amit nem tudtam visszahozni. Sajnálom, mert jó ágam volt, ráadásul őt eddig mindig vertem, most kikaptam.

Konzultáltam pszichológusommal, edzőimmel, megbeszéltük a napot, hogy mit változtassak, így már a velük egyeztetett taktikával álltam pástra. … Nagyon elégedetett vagyok, hogy három mérkőzést is hosszabbításban nyertem. A döntőt az olasz Russo-val vívtam. Tamástól megkaptam az instrukció, mivel egy másik tanítványa a döntőért kapott ki tőle. Így már volt elképzelés és taktika az asszóra – ez sokat segített.

Hiányzott már a győzelem, régen nyertem versenyt.

Köszönöm a felkészítést edzőimnek Dancsházy-Nagy Tamásnak és Bokrétás Csabának, pszichológusomnak Pálvölgyi Ágnesnek, és Fegyverneky Zsolt táplálkozási szaktanácsadónak. Sokat segítettek mindannyian az elmúl időszakban. Köszönöm az Pécsi Tudományegyetem, Pécs városvezetése és természetesen családom támogatását!”

Hallgatónknak ezúton is gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

 

Forrás: Magyar Vivó Szövetség, Pécsi Napilap

Pécsi Tudományegyetem | Rektori Kabinet | Kutatás- és Innovációfejlesztési Főosztály | Doktori és Tehetséggondozó Iroda | Központi Regionális és Európai Tehetségpont H-7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4. | +36-72-501-500