simpleSAMLphp login


1+1 több mint 2 Globális problémák, lokális megoldások

Az egyetem tradicionális és újszerű tehetségműhelyeiben kutató hallgatók már számos alkalommal jelezték tehetséggondozási szakembereink felé, hogy szeretnének megismerkedni más tehetségműhelyekben dolgozó jeles szakemberekkel, tehetségekkel.

Az NTP pályázatának támogatásával valósult meg Siklóson 2016. április 21-22-én az a rendezvény, amelyen a Kriszbacher Ildikó Ösztöndíj, az Átütő Tehetség Ösztöndíj, valamint a SZINAPSZIS hallgatómentor program tagjai vettek részt.

A rendezvény alkalmat kínált arra, hogy kapcsolatot teremtsenek egymással a különböző tudományterületekkel foglalkozó hallgatói kiválóságok. A tehetséges hallgatók megismerhették egymás kutatási területét, találkoztak más tudományterületek kutatási módszereivel, ennek révén a továbbiakban friss szemmel tekinthetnek szakterületük problémáira, alternatív módon közelíthetnek saját kutatásukhoz.

Egy kötetlenebb, az egyetem falain kívüli, inspiratív környezet segítette a gondolatok szabad áramlását, fokozta a kreatív megoldások előtérbe kerülését. A tudományos bemutatkozások és a csapatépítő játékok rugalmas váltakozásával, keveredésével alakult ki egy újszerű együttműködés. A vidám hangulatú tréning pszichológus közreműködésével zajlott.

A Pécsi Tudományegyetem tehetség-ösztöndíjasai között a pályázat eredményeinek köszönhetően szorosabb kapcsolat létesült. Az innovatív rendezvény híre remélhetőleg ösztönzően hat az eddig nem azonosított tehetségeinkre.

NTP-FKT-M-15

Kapcsolódó galéria

Pécsi Tudományegyetem | Hallgatói Szolgáltatási Központ | Tehetséggondozó Iroda | Központi Regionális és Európai Tehetségpont H-7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4. | +36-72-501-500