simpleSAMLphp login


PTE Tehetségnap 2024

Tehetségtámogatás felsőfokon

 

Április 18-19. között immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem Tehetségnap címet viselő rendezvénye a Tehetséggondozó Iroda és Hallgatói Szolgáltatási Központ gondozásában. A kétnapos rendezvény egyben a Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Program záróeseménye, mely során a program hallgatói szakmai előadások formájában számoltak be a tanév során elért kutatási eredményeikről, a rendezvény helyszínéül szolgáló Dr. Halasy-Nagy József díszteremben.

A nyitónap első felszólalójaként Dr. Weiszburg Tamás az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) elnöke köszöntötte az ösztöndíjas hallgatókat, majd később plenáris előadás keretében foglalta össze az OTDT tudományos iskolateremtő tevékenységét. Az OTDT elnöke előadásában kiemelte a Pécsi Tudományegyetem Tudományos Diákköri Konferencia szervezői tevékenységét és elismerően beszélt a PTE kötelékében folyó tudományos diákköri munka konzekvensen növekvő teljesítményéről, ami 2023-ban 132 helyezést jelentett az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon.

A sikeres pályatervezésre és eredményorientált, kitartó szakmai fejlődésre buzdítva köszöntötte az ösztöndíjas hallgatókat és témavezetőiket Dr. Fedeles Tamás, a PTE oktatási rektorhelyettese.

„Per aspera ad astra (lat.)”, vagyis „göröngyös úton a csillagokig” – a díszterem freskói között olvasható idézettel nyitotta meg a szakmai rendezvényt, Kovács Péter irodavezető.

A nyitónapon került sor a SZINAPSZIS+ Mentorprogram hallgatói mentor és középiskolás mentorált, valamint a László János Doktorandusz Kutatói Ösztöndíj program hallgatói és témavezetői okleveleinek átadására.

A kétnapos szakmai konferencia keretében a Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Program 51 hallgatója számolt be kutatási eredményeiről hat szekcióban összesen 10 különböző tudományterület képviseletében.

A Tehetségnap záró eseményeként ünnepélyes gálavacsora keretében vehették át elismerő okleveleiket a Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Program hallgatói és témavezetői.

A III. PTE Tehetségnap összefoglalás számokban: 1 helyszín, 2 nap, 4 ösztöndíjprogram, 6 szekció, 10 tudományterület, 225 elismerő oklevél és megannyi gratulációra érdemes eredmény.

 

Pécsi Tudományegyetem | Hallgatói Szolgáltatási Központ | Tehetséggondozó Iroda | Központi Regionális és Európai Tehetségpont H-7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4. | +36-72-501-500