Pécsi Tudományegyetem

Központi Regionális és Európai Tehetségpont

Tájékoztató a Kriszbacher Ildikó Ösztöndíj 2018/2019. tanévi meghirdetéséről

szerző: Virág Petronella | 2018. augusztus 01. 13:33 | 751 megtekintés
Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

 

A Pécsi Tudományegyetem a 2018/2019-as tanévre 2018. augusztus végén pályázatot ír ki a PTE Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Ösztöndíjának elnyerésére.

 

  • A pályázatot a hallgató nyújtja be egy általa választott oktató nyilatkozatával együtt. A továbbiakban az adott oktató lesz a diák személyes tutora.
  • A pályázatnak be kell mutatnia a hallgató által a pályázat beadását megelőző időszakban elért szakmai eredményeket.
  • A pályázatnak tartalmaznia kell egy Munkatervet, amely az adott hallgató konkrét vállalásait, céljait tartalmazza, továbbá jelzi a teljesítéshez szükséges erőforrásokat, eszközöket.
  • Pályázni az egyetemi tanulmányok megkezdését követő két lezárt, teljesített félév után lehet teljes idejű alapszakos, mesterszakos és osztatlan képzésben részt vevő hallgatóknak, akik az ösztöndíj időtartamára a Pécsi Tudományegyetem hallgatói maradnak. Mesterszakos hallgatók esetében az alapszakos tanulmányi eredmény is figyelembe vehető. A Kriszbacher Ildikó Ösztöndíjban doktori képzésben részt vevő hallgató abban az esetben sem részesülhet, amennyiben a doktori képzés mellett alapképzésben, osztatlan képzésben, illetve mesterképzésben is tanulmányokat folytat.
  • A pályázók figyelmébe ajánljuk, hogy az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) Működési Szabályzatának előírása szerint:

„I.6.2.6. Amennyiben az ösztöndíjas időszakban a kutatási tervben vállalt kutatási tevékenység részben/egészben azonos egyéb részben/egészben magyar állami költségvetési vagy egyéb forrásból származó ösztöndíjban, vagy egyéni kutatástámogatásban vállalt kutatási tevékenységgel, úgy az ösztöndíjasnak választania kell a két támogatás közül, az egyikről le kell mondania és csak egyet vehet igénybe. Amennyiben a kutatási tervben vállalt kutatási tevékenység teljes egészében eltér egyéb részben/egészben magyar állami költségvetési vagy egyéb forrásból származó ösztöndíjban, vagy egyéni kutatástámogatásban vállalt kutatási tevékenységtől és az ösztöndíjas vállalja, hogy azonos időszak alatt mindegyik vállalásnak eleget tud tenni, úgy azonos időszak alatt, egyszerre is igénybe vehetőek a támogatások.”

             

                Az ÚNKP ösztöndíj pályázói várhatóan 2018. augusztusában kapnak majd értesítést az eredményről.

 

 

A Kriszbacher Ildikó Ösztöndíj pályázat részletes  kiírása  2018. augusztus végén várható.