Pécsi Tudományegyetem

Központi Regionális és Európai Tehetségpont

SZINAPSZIS szekció a Grastyán Konferencián

szerző: Gönczi Andrea Dr. | 2016. március 10. 11:17 | 278 megtekintés
Nyomtatóbarát változatPDF változat

A PTE BTK konferenciatermében került sor 2016. március 10-én az ötödik születésnapját ünneplő SZINAPSZIS hallgatómentor program bemutatkozására.

A díszteremben közel félszáz tanuló és tanáraik jelenlétében ismertették a program célkitűzéseit és tevékenységét az abban részt vevő egyetemi hallgatók, szakkollégiumi vezetők és a PTE Tehetségpont munkatársa.

A szekciót Dr. Kósa Balázs, a B2 Szakkollégium vezető tanára nyitotta meg, köszöntve a résztvevőket. Kardos Dorottya, a Cholnoky László Szakkollégium tagja fotókkal illusztrálta a laborban végzett munkát, melyben a gimnazisták is részt vehetnek. Biró Zsófia, az Óriás Nándor Szakkollégium tagja mentoráltját, a leőweys Krizsány Katát is magával hozta, és kérdéseivel a diákokat is aktivizálta. Bognár Hajnalka előadta, hogyan folyik a munka a mentoráltakkal a B2 Szakkollégiumban. Csurgai Zoltán és Baráth Csenge a Grastyán Endre Szakkollégium képviseletében beszéltek a diákokkal közös élményeikről, ismertették azokat az előnyöket, amelyekkel a Szinapszishoz való kapcsolódás biztosít.

A kötetlen, jó hangulatú beszélgetés végén az érdeklődő tanulók feltették kérdéseiket az előadóknak. Bízunk abban, hogy hamarosan a Szinapszis program tagságában üdvözölhetjük őket, és az egyetemi kulisszák mögé tekintve kedvet kapnak ahhoz, hogy a PTE hallgatói legyenek.

Galéria megtekinthető