Pécsi Tudományegyetem

Központi Regionális és Európai Tehetségpont

Mentorképzés a Pécsi Tudományegyetemen

szerző: Gönczi Andrea Dr. | 2017. március 10. 08:56 | 439 megtekintés
Nyomtatóbarát változatPDF változat

NTP-FKT-M-16-0003

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a PTE Tehetséggondozási Irodájának szervezésében színvonalas program valósult meg Mentorképzés a Pécsi Tudományegyetemen címmel.

2017. március 7-én és 8-án a PTE tehetség-ösztöndíjasainak részvételével zajlott a képzés egy szakképzett tréner vezetésével, aki gondoskodott arról, hogy a nap végére a különböző karokról és tudományterületekről érkezett résztvevőkből igazi csapat kovácsolódjék.

A tréningen sokféle módszer jelent meg: volt játékos névtanulás, kreatív szövegalkotás, bizalomjáték és improvizáció. A nap végére a résztvevők nemcsak a csapattársaikat ismerhették meg, hanem önmagukról alkotott elképzelésük is árnyaltabbá vált.

A mentorképző tréning segítségével a tehetséges hallgatók az elkövetkezőkben hatékonyabban alakíthatják pályájukat, és eredményesebbé válik a középiskolás diákokkal végzett munkájuk. Az itt megismert stratégiák és technikák megkönnyítik, ugyanakkor eredményesebbé és színesebbé teszik a közös programjaikat.

A résztvevők számára a rendezvényt vonzóvá tette az inspiratív, a megszokottól eltérő külső helyszín, a tapasztalt tréner személye, de legfőképpen a különleges tehetségű, sikeres hallgatók egymásra gyakorolt hatása. Ennek igazolására idézünk néhány véleményt:

„Hasznos volt a jövőbeni terveim megálmodásához, ahhoz, hogy célirányosabban gondolkodjak.”

„Tetszett, hogy a feladatok egy része a probléma és konfliktus megoldására koncentrált.”

„Mind a bizalmi feladatok, mind a kreatívak szuperek voltak. Úgy éreztem, hogy kíváncsiak rám mint személyiségre, és engem is mindenki személyisége megfogott.”

„Remek emberek, remek feladatok. Sokat nevettem és sokat tanultam.”

 http://tehetseg.pte.hu/galeria/mentorkepzes_pte_n_2017_marcius_7_8