Pécsi Tudományegyetem

Központi Regionális és Európai Tehetségpont

"A ma kiválósága a holnap vezetője"

szerző: Virág Petronella | 2018. május 14. 11:56 | 494 megtekintés
Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a PTE Központi Regionális és Európai Tehetségpontja szervezésében vezetőképző program valósult meg  „A ma Kiválósága a holnap vezetője” címmel.

 

 

2018. április 25-én és 26-án a PTE tehetség-ösztöndíjasainak részvételével zajlott a képzés egy szakképzett tréner vezetésével, aki gondoskodott arról, hogy a nap végére a különböző karokról és tudományterületekről érkezett résztvevőkből igazi tehetségcsapat alakuljon.

A tréning változatos módszerei biztosították a vezetői képességek fejlesztését, fejlődését. Az élménypedagógia, a drámapedagógia változatos eszköztára adott lehetőséget az egyéni és csoportos vezetői „kalandok” kipróbálására.  Az egyik legérdekesebb feladat alkalmával valódi irányítói leleményességre volt szükség egy magánkórház és egy innovatív repülőtér létrehozásához, melyet a menedzsmentnek a befektetői sajtótájékoztatón kellett prezentálnia.  

 

Egyetemünk kiemelkedő egyéniségei önmaguk és társaik vezetői képességeit fedezhették fel, sokféle szemléletmóddal, attitűddel ismerkedhettek meg, és új ismeretekkel felvértezve vághatnak neki a majdani élesben történő vezetői kihívásoknak. A szakmai képességek pallérozása mellet megismerhették a rekreációs tevékenységek különböző módszereit, technikáit mely a mindennapi alkalmazás és a stresszoldás fontosságát hangsúlyozta.

 

A kétnapos rendezvény sikerét a hallgatók példaértékű egyénisége, a különleges helyszín, a megszokottól eltérő, közös inspiratív tevékenységek, a tehetséggondozásban jártas szakemberek garantálták. A különleges tehetségű hallgatók visszajelzéseiben a legfontosabb értéknek a sikeres hallgatók egymásra gyakorolt hatását, a kialakult új kapcsolatok, innovatív technikák, módszerek megismerését, a nézőpontváltás fontosságát hangsúlyozták. Az itt megtanultak segítik, hogy sikeresebbek legyenek a vezetővé válás útján.