Pécsi Tudományegyetem

Központi Regionális és Európai Tehetségpont

ABB Ösztöndíj és ABB mentorprogram

szerző: Barna Adrianna | 2015. október 06. 11:03 | 320 megtekintés
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Az ABB Kft., mint Kiíró, ABB ösztöndíjat hirdet végzős főiskolai és egyetemi hallgatók számára, valamint  mentorprogramot indít női műszaki felsőoktatási hallgatóknak.

ABB Ösztöndíj
 

Pályázati felhívás
 
Az ABB Kft., mint Kiíró, ABB ösztöndíjat hirdet végzős főiskolai és egyetemi hallgatók számára. A program létrehozásával az ABB célja, hogy a diákok már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.
 
Az ABB Ösztöndíjra az alábbi témakörökben lehet pályázni:
 ■Együttműködő robotok felhasználási területei
■Digitalizálás az energiaellátásban
■Hisztorikus adatgyűjtő és elemző rendszer kialakítása Decathlon Services platformon
■Energiaelosztási rendszerek méretezéstől a megvalósulásig a kisfeszültségű területen
■Megújuló energiák tárolása és összekapcsolása az elektromos közlekedéssel

Részletes információ: http://new.abb.com/hu/karrier/lehetosegek/diakok

 

 

ABB mentorprogram női műszaki felsőoktatási hallgatóknak
 

Pályázati felhívás
 
Az ABB Kft., mint Kiíró, „ABB mentorprogram női hallgatóknak ” elnevezéssel pályázatot hirdet a műszaki felsőoktatásban - az energetika és automatizálás területén - tanuló 5 fő főiskolai/egyetemi női hallgató számára.
 
Programunk célja, hogy erősítsük a nők részvételét és növeljük munkavállalási kedvét a műszaki vonalon, illetve lehetőséget biztosítsunk arra, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.
 
A program során 5 fő női hallgató kerül kiválasztásra. Minden programban résztvevő hallgató a cég vezetői vagy meghatározó szakemberei közül saját dedikált mentort kap, akikkel a félév során 5 alkalommal konzultáción vehet részt. A nyertesek továbbá betekintést nyerhetnek egy multinacionális cég mindennapjaiba, gyárlátogatáson vehetnek részt, találkozhatnak az ABB női vezetőivel, HR szakemberektől személyes konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, vagy akár gyakornokként aktívan részt vehetnek a munkában. Emellett megismerhetik milyen különböző életpálya modellek léteznek a műszaki területen.

Részletes információ: http://new.abb.com/hu/karrier/lehetosegek/diakok